Siirry sisältöön

Vakaa toimintaympäristö houkuttaa Mäntsälään – toinenkin datakeskus suunnitelmissa

Mäntsälän kunnanhallitus päätti 12.2.2024 kokouksessaan vuokrata Kapulin yritysalueelta reilun 9 hehtaarin kokoisen alan kiinteistösijoitusyhtiön lukuun. Vuokra-alueelle on tarkoitus rakentaa datakeskus.

Havainnekuva datakeskushankkeelle suunnitellusta tontista Kapulin Yritysalueella. Ilmakuvassa näkyy Maskun logistiikkakeskus, jonka takana on datakeskukselle suunniteltu tasattu tontti.Datakeskukselle suunniteltu yritystontti Kapulin yritysalueella. (Rajaukset suuntaa antavia.)

Noin 98 500 m² kokoinen kokonaisvuokra-ala sijaitsee Kapulin yritysalueella osoitteessa Gneissitie 3. Rakennusoikeutta muodostuvalla tontilla tulee olemaan noin 59 100k-m². Tontin vuosivuokra on 88 650,00 €.

Alustavien suunnitelmien mukaan ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan vähintään 21 000 k-m², jota täydennetään myöhemmin 10 000 k-m² lisäyksellä. Aikaa 31 000 k-m²:n kokonaisuuden rakentamiseen on viisi vuotta vuokra-ajan alkamisesta.

Hankkeelle on määritelty selkeä etenemisjärjestys, johon kuuluu sähköliittymän tilaus kuuden kuukauden kuluessa vuokra-ajan alkamisesta. Jo 110kV:n voimalinjaa hyödyntävä sähköliittymä itsessään on merkittävä investointi.

”Otamme erittäin mielellämme vastaan Mäntsälään myös toisen datakeskuksen ja toivomme tietysti, että hanke etenee toteutukseen asti. Nyt julkaistu hanke on osoitus siitä, että Mäntsälä nähdään erittäin potentiaalisena paikkana sijoittua – yhtenä syynä tähän on tietysti sijainti, mutta myös se, että perusinframme luotettavine sähköverkkoineen on erittäin hyvä.” – toteaa Mäntsälän kunnanjohtaja Hannu Laurila.

Linkki kunnanhallituksen pöytäkirjaan: https://mantsalad10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2024246

Lisätietoja:
Hannu Laurila
kunnanjohtaja Mäntsälä
p. +35840 314 5200

Juha Leinonen
toimitusjohtaja Mäntsälän Yrityskehitys Oy
p. +35840 176 8712