Siirry sisältöön

Tassutalo – Päätös tulla Mäntsälään tuntui omalta

“Empaattista ja asiantuntevaa palvelua.” “Kodinomainen ja aina eläinläheinen hoito.” “Inhimillinen kohtaaminen asiakkaan kanssa.”

Kurkkaus sosiaaliseen mediaan paljastaa eläinlääkäripalveluiden olevan hyvällä mallilla Suomen koiraystävällisimmässä kunnassa Mäntsälässä. Nämä suosittelut on annettu Tassutalolle ja sen yrittäjä ja eläinlääkäri Henna Kuosalle tiimeineen. Myös paikkakunnan yleinen palvelutaso nelijalkaisten ystäville saa huomattavan paljon positiivista huomiota.

Monipuolinen kokemus ja yhteistyö takaa laadukkaat palvelut

Henna Kuosa on kartuttanut monipuolista kokemusta muun muassa Porvoon kunnaneläinlääkärinä ja työskennellessään yksityisellä aiemmin Mäntsälässä. Oma koti löytyy tällä hetkellä Sipoosta. Lähtöisin hän on Mäntsälästä, joten paluu yrittäjänä paikkakunnalle oli luontevaa. Niin ympäristö kuin monet asiakkaat ja asukkaat olivat tuttuja. Päätös tulla ‘tuntui omalta’.

Tassutalo tarjoaa matalan kynnyksen palveluja, peruspraktiikkaa rokotuksineen ja hammashuoltoineen sekä leikkauksia, kuten sterilisaatioita, kastraatioita ja kasvainleikkauksia. Keskustan tuntumasta löytyvältä kodinomaiselta eläinlääkäriasemalta löytyy myös ultra ja veriaineanalysaattorit, mutta esimerkiksi ortopedistä toimenpidettä tarvitsevat lähetetään eteenpäin.

Kuvituskuva: Tassutalon leikkaushuoneessa on teräspöytä ja tarvittavat laitteet kuten seurantamonitoritTassutalon leikkaushuone

Samasta rakennuksesta saa myös trimmaus- ja kynsipalveluja TrimMausHaus yrityksen toimesta. Yhteistyötä Tassutalo tekee paikkakunnalta löytyvien eläinfysioterapeuttien, käytöskouluttajien ja hierojien kanssa. Myös Mäntsälän alueella päivystäviä eläinlääkäripalveluja tarjoava Saaren eläinklinikka on hyvä yhteistyökumppani.

Sekä karvaiset että karvattomat asiakkaat ja itse yrittäjä Henna ovat samoilla linjoilla siinä, miten Tassutalo eroaa kilpailijoista. Kodinomaisuus, asiakkaat huomioon ottava miljöö ja palvelu sekä tuttuus ovat tärkeitä tekijöitä niin omistajille kuin nelijalkaisille. Palaute, “jopa koirat tykkää ❤️” on eläinlääkäripalveluista puhuttaessa 5-tähden palaute.

Kuvituskuva: Musta pieni pystykorvainen koira istuu ja katsoo eläinlääkäri Henna Kuosaan, jolla on herkku kädessä.Schipperke, eli kotoisammin Laivakoira Timmy ja eläinlääkäri Henna Kousa

Ansaitusta luottamuksesta kertoo Hennan kertoma hauska tapaus. Tutun asiakkaan koiraneito karautti Tassutalon pihaan taksilla – ilman omistajaansa. Siinä on varmasti sekä henkilökunnan että taksinkuljettajan suupieliä venytetty, kun asiakkaalle avattava ovi onkin takaluukku, josta iloinen koira kömpii häntää heiluttaen.

Lemmikin kuuntelu ja ymmärtäminen ohjaavat arkea

Mäntsälässä luonto on lähellä. Ulkoilemaan pääsee lähes mistä vain, ilman pitkiä siirtymiä ensin autolla ulkoilupaikkaan. Täällä on pääsääntöisesti hyvä suhtautuminen lemmikkeihin ja sekä kanssaolijat että omistajat käyttävät sitä kuuluisaa maalaisjärkeä yhteiselossaan. Henna lähettääkin lemmikkien omistajille terveisinä toiveen, että monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia hyödynnetään mahdollisimman paljon. Myös hetken äärelle pysähtyminen on lemmikkien omistajille tärkeä taito. Silloin pystyy kuuntelemaan ja katselemaan sanatonta viestintää ja oppii tulkitsemaan ja ymmärtämään rakkaan lemmikin mahdollisia viestejä. Näin myös useiden terveydellisten haasteiden huomaaminen on helpompaa.

Yleisesti maalaispitäjissä, kuten Mäntsälässä, lemmikkien omistajat ovat hyvin järkeviä. Hoitoa ei anneta hoidon vuoksi vaan lemmikkien kokonaisvaltainen hyvinvointi ja mahdollisuus kivuttomaan ja elämän arvoiseen jatkoelämään huomioidaan monia urbaanimpeja kanssaeläjiämme paremmin. “Tämä on hyvä asia ja toivon ettei se muutu, vaikka lääketiede kehittyykin ja sitä myötä mahdollistaa monenlaista”, toteaa Henna.

Kirjoittaja

Irina Patrikainen, markkinointiasiantuntija

040 314 6464 irina.patrikainen@mantsala.fi