Siirry sisältöön

Päivi Ahvenainen aloittaa Mäntsälän Yrityskehityksessä yrityskehittäjänä

Monipuolisen uran yritysten parissa tehnyt Päivi Ahvenainen aloittaa Mäntsälän Yrityskehityksen tiimissä yrityskehittäjänä elokuussa. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri, Turun kauppakorkeakoulusta. Kansainvälistä markkinointia pääaineenaan opiskellut Päivi on sittemmin tehnyt pitkän 20-vuotisen uran Kölnin messujen edustajana. Kokemusta on karttunut muun muassa vienti- ja tuotepäällikön tehtävistä sekä tuotemarkkinoinnista. Omakohtaista kokemusta yrittäjyydestäkin löytyy. Verkkokauppana toimiva Sisustus Villa Vilhelmiina saattaakin olla monelle kuntalaiselle tuttu, ainakin paikallisista tapahtumista sekä joulunajan pop up -myymälästä Keskon tiloissa.

Työ paikkakunnan omassa kehitysyhtiössä herätti heti kiinnostuksen. “Tuntuu, että tämä on tehtävä, johon minulla on annettavaa. Ja, koska olen itsekin yrittäjä ja olen ollut paljon tekemisessä erilaisten yritysten kanssa, koen että minulla on hyvä näkemys yrittäjien haasteita ja tarpeista”, kertoo Päivi.

Hymyilevä Päivi Ahvenainen seisomassa puuston edessä yllään rento mustan ja eri punaisen sävyin raidoitettu paita ja tummasankaiset silmälasit.

Myös 19 vuotta Mäntsälässä on varmasti tuonut paikallista elinkeinoelämää ja yrityskenttää tutuksi. Yrittäjälle myös Yrityskehityksen palvelut olivat tuttuja ja toiminnasta oli kehittynyt positiivinen kuva.

Kehitysideoitakin toki löytyy. Päivi kertoo, että on äskettäin opiskellut digitaalisten palvelujen kehittämistä ja olisi mielenkiintoista päästä lisäämään Yrityskehityksen verkkosivuille vinkkejä ja palveluita, joita yritykset voivat hyödyntää miettiessään kehittämistarpeitaan. Etenkin pienyrittäjillä aika on usein kortilla ja digitaalisten palveluiden kautta tuleva joustavuus ajassa, voisi olla hyvä tapa olla tavoitettavissa ja kohtauttaa palveluita paremmin myös heille.

Vaikka aika on tällä hetkellä lähes kaikille haastava, on Päivillä ideoita mihin yrittäjien kannattaa nyt kiinnittää huomiota. “Vaikka moni joutuu nyt tinkimään ja priorisoimaan toimintaa, on nyt oikea aika suunnitella tulevaa ja kirkastaa ajatus omasta kilpailuedusta. Kun käännös sitten tapahtuu, ollaan valmiita. Ei kannata myöskään unohtaa verkkokauppaa, joka tuo monenlaisia mahdollisuuksia myös pienyrittäjille”, muistuttaa Päivi.

“Jalkautuminen on minulle mielekästä ja sitä kautta saa usein arvokasta tietoa. Pitkään messujen kanssa työtä tehneenä olen nähnyt miten tärkeää henkilökohtainen kohtaaminen on ja arvostan sitä. Yhteistyö ja verkostot luovat paljon mahdollisuuksia. Esimerkiksi palvelut ja tuotteet voivat tukea toisiaan ja toivon, että tämänlaiselle yhteistyölle ollaan avoimia”, jatkaa Päivi.

Omaksi Mäntsälän mansikkapaikakseen Päivi kertoo joenrannan. “Sinne tullaan usein, kun tullaan kylälle. Se on ihana!” Kirkonkylältä kehitettäväksi Päivi nostaa esiin keskusta-alueen vireyden ja, että sen mahdollisuuksia olisi hyvä miettiä. Tässäkin verkostoituminen ja yhdessä ideoiminen on hyvä tapa. Myös yrittäjäyhdistykset ovat usein yhteistyössä tärkeässä asemassa.

“Toivon, että yrittäjät ja yrittäjäksi haluavat ottavat matalalla kynnyksellä yhteyttä. Mielellään autan kaikissa asioissa ja tarvittaessa ohjataan sitten eteenpäin. Toivottavasti kuulen myös toiveita kentältä”, lähtee vielä Päivin terveiset yrittäjille.