Siirry sisältöön

Linja-autojen aikataulu-uudistus toi hyvääkin;

Uudet nopeat vakiovuorot sopivat työmatkalaisille

Koiviston Auton pikavuorojen poisjäänti Mäntsälän aikataulukirjoista on toki harmi, mutta työmatkalaisille 2. kesäkuuta voimaan astunut aikataulukausi toi paljon hyvääkin.

Työmatkalaiset ovat suosineet vakiovuoroja Helsinkiin, koska niissä ei tarvitse maksaa pikavuorolisää. Mäntsälä työmatkalippu käy niihin hyvin. Etelä-Suomen Linjaliikenteellä on ollut jo pitkään nopeita vakiovuoroja pääkaupunkiin, joiden matka-aika on virallisesti vain viisi minuuttia pidempi kuin pikavuorojen. Käytännössä eroa ei oikeastaan ole ollut laisinkaan.

Koiviston Auton nopeat vakiovuorot lähtevät Mäntsälästä Helsinkiin seuraavasti:
kello 5.30, 6.25, 7.15, 7.40, 8.15, 9.35, 14.35 ja 16.35. Näistä neljä vuoroa on uusia. Matka-aika vuoroissa on tunnista tunti kymmeneen minuuttiin.

Saaren ja Levannon yhteydet paranivat

Valtaosa vuoroista lähtee Orimattilasta ja ajaa Levannon ja Saaren kautta Mäntsälään, josta jatketaan Helsinkiin. Ensimmäinen Levannon kautta matkaava bussi starttaa Orimattilasta 6.40 ja myös 7.40, 9.00, 14.00 ja kello 16.00 bussi ajavat näiden Mäntsälän pohjoisten kylien kautta. Tämä on merkittävä parannus muun muassa Saaren oppilaitoksille; Mäntsälän ammattiopiston ja Helsingin Yliopiston opiskelijoille ja työntekijöille.

Lentoasemalle on kuusi bussiyhteyttä

Mäntsälästä pääsee edelleen Helsinki-Vantaalle bussilla. Liikennöijä on pääasiassa Savonlinja. Bussit lähtevät Mäntsälästä 8.55, 11.55, 14.55, 15.30, 17.55 ja 20.50. Näissä yhteyksissä on vaihto Keravan vaihtopaikalla. Lento-asemalle pääsee myös Z-junalla Tikkurilan kautta. Matka-ajaksi kertyy tällöin reilu tunti. Useimmiten Tikkurilasta lähtevän bussin numero on 61, mutta myös muita busseja on lentoasemalle. Tikkurilan ja lentoaseman väliset bussit voi katsoa YTV:n kotisivuilta www.ytv.fi. Kaikki aikataulut kannattaa aina tarkistaa. Hyödyllisiä osoitteita ovat YTV:n lisäksi vaikkapa osoitteista www.matkahuolto.fi, www.matka.fi ja www.vr.fi.

Mäntsälästä Helsinkiin on arkisin yhteensä 25 nopeaksi luokiteltavaa linja-autovuoroa päivässä. Yhteensä linja-autovuoroja Helsinkiin on Mäntsälästä arkisin 50. Helsingistä Mäntsälään on yhteensä nopeita vuoroja arkisin 18, vuoroja yhteensä välillä on arkisin 42.

Yhdistelmä nopeista vuoroista