Yritykset laajentavat ja rakentavat uutta Mäntsälässä

Mäntsälän alkuvuosi on lähtenyt lupaavasti käyntiin. Yandexin datacenterin laajennustyömaa on jo käynnissä. Yhtiö tuplaa tuotantotilansa Mäntsälän Kapulissa.

Moottoritien varteen lähelle Tuuliruusun liikennekeskusta on valmistumassa Mäntsälän Biovoima Oy. Tuotanto alkaa kevään aikana. Kohde näkyy autoilijoille heti Tuuliruusun jälkeen Nivos Energian sähköaseman vieressä Helsinkiin päin mentäessä.

Mäntsälän Maukkaat Oy allekirjoitti vuokrasopimuksen Mäntsälän kunnan kanssa tammikuun lopussa. Kasvihuoneiden rakentaminen Yandexin naapuriin Kapulissa on alkamassa ja tuoreita, maukkaita mäntsäläläistomaatteja ja –kurkkuja on saatavilla toivottavasti jo jouluna 2020. Mäntsälän Maukkaat hyödyntää kasvihuoneissaan Yandexin hukkalämpöä.

Mäntsälän keskustassa rakennetaan elokuvateatteria, joka alkaa olla harjakorkeudessa. Loppu keväästä valmistuvassa elokuvateatterissa on kaksi salia ja elokuvaesityksistä ja kahvilatoiminnasta vastaa StoryHill. Nykyiset elokuvanäytökset Mäntsälän kunnantalon valtuustosalista siirtyvät uuteen elokuvateatteriin. Toiminnalla on myös synergiaetuja viereisen Hotelli Kartanon Meijerin kanssa, jonka alakerrassa järjestetään Mäntsälän kunnan kulttuuritapahtumia.

Pohjoismainen rakennusalan yritys on sijoittumassa Kapuliin ja sopimukset allekirjoitetaan piakkoin. Linnalaan on valmistumassa vuokrattavia yritystiloja MD-Investin toteuttamana.

Yksityinen lentokenttähanke VT 25 varrella Mäntsälän länsiosassa on luvitusvaiheessa.

Mäntsälän kunta, Mäntsälän Yrityskehitys Oy ja koko Mäntsälän kuntakonserni ovat huomioineet vilkkaan yrityskysynnän. Kapulin ja Linnalan alueiden laajennukset käynnistävät kun työn alla olevat kaavat saavat lainvoiman.

  • Useat hankkeet, jotka ovat sekä kansainvälisiä että kotimaisia kertovat, että Mäntsälän malli toimii, iloitsee Mäntsälän Yrityskehityksen toimitusjohtaja Harri Kari.

 

Lisätietoja: Harri Kari, CEO, toimitusjohtaja, Mäntsälän Yrityskehitys Oy, 0400 493008. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.