Yksinyrittäjien tuki Mäntsälässä on auennut

Yksinyrittäjien tuki Mäntsälässä on auennut

Mäntsälä avasi yksinyrittäjien tuen torstaina 9. huhtikuuta. Hakemuksia on tullut 38. Ne on käsitelty Mäntsälän Yrityskehityksessä ja menevät päätökseen Mäntsälän kuntaan. Mäntsälän kunta pyrkii maksatukseen ensimmäisten osalta jo tällä viikolla. Mäntsälän Yrityskehitys – MYK muistuttaa yrittäjiä tarkistamaan kotikuntansa, sillä se ei ole välttämättä sama kuin yrittäjän oma asuinkunta tai kunta, jossa yritys harjoittaa liiketoimintaa. Yrityksen kotikunnan voi tarkistaa YTJ-rekisteristä. Jotta hakemuksen voi jättää Mäntsälään, tulee yrityksen olla hakuhetkellä rekisteröityneenä Mäntsälään.

 

Jos yrityksen kotikunta on muu kuin Mäntsälä, yrittäjän tulee hakea avustusta ko. kunnalta, eli ei Mäntsälän Yrityskehityksen ja Mäntsälän kunnan kautta.

Avustusta voi saada päätoiminen yksinyrittäjä, mukaan lukien freelancerit, jolla ei ole työntekijöitä tai yrittäjäkumppania. Yrittäjän pitää osoittaa, että hänen taloudellinen tilanteensa on vuodenvaihteen jälkeen heikentynyt koronaviruksen takia. Yrityksellä ei saa olla verovelkaa.

Tuen suuruus on 2000 euroa ja se on kertakorvaus. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Avustusta voidaan maksaa 16.3.2020–31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka.