Vältä virheet yksinyrittäjätukihakemuksessa

Olemme saaneet Mäntsälän Yrityskehitykseen jo yli seitsemänkymmentä yksinyrittäjän tukihakemusta. Suurin osa hakemuksista on täytetty huolella, mutta puutteitakin on ollut. Vältät virheet kun huomioit seuraavaa:

  1. Yleisin puute hakemuksessa on yrityksen kotipaikka. YTJ-rekisteristä olisi hyvä tarkistaa yrityksen kotipaikka. Työministeriön ohjeen mukaan tuki haetaan yrityksen YTJ-rekisterin kotipaikan mukaan.

    Mikäli yrittäjä haluaa hakea tukea Mäntsälästä, pitää yrityksen kotipaikka olla Mäntsälä. Eli yrittäjän pitää muuttaa yrityksen kotipaikka YTJ-rekisterissä, jos tukea halutaan hakea Mäntsälästä. Muussa tapauksessa tuki lähetetään YTJ-rekisterissä mainittuun kuntaan (katso kyseisen kunnan sivuilta ohjeet).

  2. Toinen puute on verovelkatodistus -liite, jonka saa OmaVerosta.

  3. Kolmas puute on selvitys 16.3.2020 jälkeisestä liikevaihdosta. Mikäli kirjanpito ei vielä ole tältä osin valmis, voit toimittaa pankin tiliotteesta kopion.

  4. Neljäs ongelma on ollut siinä, että yrityksellä on työntekijä. Tällöin yrittäjä ei voi saada yksinyrittäjän tukea. Näissä tapauksissa yrityksen tulee hakea rahoitusta ELY-keskukselta.

Puutteellinen hakemus aiheuttaa viiveen maksatukseen ja hidastaa käsittelyprosessia.