Siirry sisältöön

Yksinyrittäjien koronatukeen täsmennyksiä: Business Finlandin koronatuet vaikuttavat, sivutulot eivät

Yksinyrittäjien koronatukeen täsmennyksiä: Business Finlandin koronatuet vaikuttavat, sivutulot eivät

Työ- ja elinkeinoministeriö  26.5.2020 16.13
UUTINEN

Työ- ja elinkeinoministeriö on tarkentanut yksinyrittäjien koronatukeen liittyvää ohjeistusta. Palkka- ja muut sivutulot eivät vaikuta tuen myöntämiseen, jos muut ehdot täyttyvät. Business Finlandilta koronatukea saaneille yksinyrittäjille ei tule myöntää yksinyrittäjien tukea. Ohjeistukseen on tehty myös muita päivityksiä.

Yksinyrittäjien tukea koskevaan ohjeistukseen on tehty esiin nousseiden kysymysten myötä täsmennykset seuraavista asioista:

Työ- ja elinkeinoministeriön yhdessä Kuntaliiton kanssa valmistelemat täsmennykset löytyvät kokonaisuudessaan työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilta.

Ellei verkkosivuilta löydy tarvittavaa tietoa, työ- ja elinkeinoministeriö tarjoaa kunnille neuvontaa yksinyrittäjien tuen haun järjestämisestä sähköpostitse osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja puhelimitse numerosta 029 504 7300 (arkisin klo 10–12). Puhelinpalvelu on toiminnassa perjantaihin 29.5. saakka. Sähköpostipalvelu on käytössä kesäkuun puolelle tarpeesta riippuen.

Yrittäjät voivat tarvittaessa hakea muutosta tukipäätökseen kunnasta

Tarkennetun ohjeistuksen myötä niiden kielteisen tukipäätöksen saaneiden yksinyrittäjien, joita tarkentunut ohjeistus koskee, kannattaa olla yhteydessä kuntaansa ja hakea tarvittaessa muutosta tukipäätökseensä.

Kunnat neuvovat yksinyrittäjiä tuen hakemisessa ja käsittelevät hakemukset saapumisjärjestyksessä ja vastaavat tehdyistä päätöksistä. Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa yksinyrittäjien tuen myöntämisestä kunnille sekä tuen yleisistä ehdoista.

Tuen myöntäminen on lähtenyt ripeästi käyntiin. Työ- ja elinkeinoministeriö on tähän mennessä myöntänyt avustuksen 306 kunnalle 310:stä.

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Yksinyrittäjä voi hakea avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. Valtio on varannut yksinyrittäjien tukeen yhteensä 250 miljoonaa euroa. Työ- ja elinkeinoministeriö seuraa rahoituksen riittävyyttä.