MYK kokosi uutisensa kirjoihin ja kansiin

Mäntsälän Yrityskehitys MYK on julkaissut kirjan ”MYK Uutisia Mäntsälästä 2003 – 2020”. Kirjan on toimittanut Mäntsälän Yrityskehityksen markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho.

Kirjaan on koottu kaikki MYK:n julkaisemat uutiset lähes 18 vuoden ajalta. Tekstit on pidetty täysin muuttumattomina eli niitä ei ole muokattu tai tekstiä tiivistetty. Ainoastaan lisätietoja ja ilmoittautumiset siihen ja siihen mennessä tyyppiset infot on poistettu. Kirjasta saa hyvän kuvan Mäntsälän harjoittamasta yrityselämän kehittämisestä. Suurten ja pientenkin yritysten sijoittumiset kuntaamme ovat keskeisessä roolissa. Oikoradan rakentaminen ja junaliikenteen alkaminen ovat saaneet paljon palstatilaa MYK:n uutissoinnissa. Suurin osa uutisista on julkaistu Mäntsälän paikallislehdissä. Vuosituhannen alussa Mäntsälässä ilmestyi peräti kolme paikallislehteä: Mäntsälä lehti, Mäntsälän Uutiset ja Mäntsälän Viikkouutiset.

Kirja antaa Mäntsälästä varsin positiivisen kuvan. Ainoastaan kevään 2020 koronauutisointi synkentää tunnelmaa. – Mutta jotain hyvää koronassakin, sanoo Jyrki Teeriaho. – Etätöissä sain rauhassa tehtyä kirjan valmiiksi. Webmasterimme Juha Auvinen sai kaikki uutiset koottua näppärästi yhteen tietokantaan, jonka sitten toimitin Mäntsälän Kirjapainoon, jossa tehtiin sivuvalmistus. Kirjan idea on olla lähdeteos. Siitä voi tarkistaa mitä minäkin vuonna on Mäntsälässä yritysrintamalla tapahtunut. Yritysten sijoittumisten lisäksi se antaa toivoakseni kuvan myös MYK:n arkirutiineista; koulutuksista, tapahtumista, yritysneuvonnasta ja Mäntsälän työllisyyskatsauksista, kertoo Teeriaho.  

Mäntsälän Yrityskehitys lahjoittaa omat kappaleet Mäntsälän kirjaston kotiseutuarkistoon, Mäntsälä Seuralle ja Mäntsälän kunnan arkistoon sekä painettuna että digiversiona. Kirjaa on lainattavissa Mäntsälän kirjastosta ja muutama kappale on myynnissä Kipa-kirjakaupassa.