Mäntsälä on Suomen elinvoimaisimpia kuntia

Suomen Kuntaliiton tuore elinvoimaindikaattoritilasto kertoo mihin suuntaan kunnat ovat elinvoimaisuudessaan menossa. Mäntsälä pärjää erinomaisesti. Tilastot antavat selkeän kuvan kunnan elinvoiman kehityksestä ja vertailusta muihin kuntiin. Uudenmaan vertailussa Mäntsälä on sijaluvulla viisi. Edellä olivat Sipoo, Espoo, Helsinki ja Vantaa.

Mäntsälä pärjää myös koko Suomen vertailussa

Mäntsälä on sijalla neljä, kun kuntaamme verrataan samaan tilastolliseen kokoluokkaan (10000 – 20000 asukaan kunnat). Edellä ovat Uusikaupunki, Sipoo ja Pirkkala.

Kun Mäntsälä asetetaan kehyskuntatyyppiseen tilastoon, on Mäntsälä seitsemäs: Edelle kiilaavat Pirkkala, Kaarina, Nokia, Liminka, Kangasala ja Rusko. Tilastossa Mäntsälä voidaan asettaa myös suurten kaupunkien vertailuun elinvoimaisuudessa. Jos Mäntsälä olisi suuri kaupunki, olisimme kuudes. Edellä tällöin ovat Tampere, Espoo, Helsinki, Oulu ja Vantaa.

kunnan elinvoimaindikaattori mantsala

Kuntaliiton elinvoimaindikaattori

Kuntaliiton elinvoimaindikaattori kertoo mihin suuntaan kunta on menossa. Voit tarkastella yksittäisen kunnan elinvoimaa suhteessa naapurikuntiin tai muihin kuntaryhmiin. Elinvoima on laskettu muun muassa väestö-, työpaikkojen ja koulutustason muutoksesta. Positiivinen arvo viestii hyvästä elinvoiman suunnasta, negatiivinen huonommasta.

https://www.kuntaliitto.fi/tilastot-ja-julkaisut/elinvoimaindikaattori