Siirry sisältöön

Katsaus vuoteen 2023

Arjen pieniä ja suuria tekoja ja uutisia 

Vuosi 2023 piti sisällään kohtaamisia paikallisten yrittäjien ja yritysjohtajien kanssa monenlaisten asioiden tiimoilta. Uusia yrityksiä Mäntsälään perustettiin 110 ja toimintansa lopetti 47 yritystä. Yritysneuvontoja tehtiin 125 kappaletta ja yrittäjille suunnattuja tapahtumia järjestimme yhteensä 10.

Autoimme yrittäjiä muun muassa liiketoimintasuunnitelmien ja laskelmien teossa, starttirahan hakemisessa ja yritysten perustamisessa. Lisäksi yhdessä kumppanien kanssa tuimme yrityksiä markkinointitoimenpiteiden suunnittelussa, investointi- ja kehittämisrahoitusten hankinnassa sekä omistusjärjestelyihin liittyvissä asioissa.

Tapahtumarintamalla perinteisten Yrittäjien aamukahvien, hieman pidempien iltatapahtumien ja Minustako yrittäjäksi -lyhytkurssien lisäksi järjestimme testiluontoisen Unelmien Yritys -kurssin syksyllä. Tekoäly tukiälynä teemainen kurssi sisälsi kolme työpajaa ja sai hyvän vastaanoton. Yrityksen kehittämisestä tukiälyn avulla oltiin siinä määrin kiinnostuneita, että kurssi toivottavasti saa jatkoa.

Tapaamisista inspiroiviksi tarinoiksi asti päätyivät Päiväkoti Pikku-Arolan sekä erilaisten kala- ja merenelävätuotteisiin keskittyvän VSV Finland Oy:n tarinat. Mäntsälään sijoittuvasta vertikaaliviljelmästä Robbe’s Lilla Trädgårdistä teimme sijoittujauutisen.

kuva päiväkodin perustajista ja yrittajistä jaanasta ja sannasta tervehtimässä äitiä ja lastaPäiväkoti Pikku-Arolan perustajat Sanna Aronen ja Jaana Luukkonen piväkodin 1-vuotis syntymäpäivillä.

Sosiaalisessa mediassa olemme tuoneet esille erilaisia yrittäjille suunnattuja koulutusvaihtoehtoja ja kertoneet ajankohtaisia yrittäjyyttä koskevia uutisia. Nostimme paikallisia yrittäjätarinoita ja onnistumisia esille myös uutisvirrasta.

Usean menneenkin vuoden suurten uutisten yritys Tokmanni oli otsikoissa myös viime vuonna. Nykyisen pääkonttorin ja logistiikkakeskuksen rinnalle valmistui Moreeni-logistiikkakeskus, joka tuo arviolta 100 uutta työpaikkaa Mäntsälään. Yhteensä noin 600 työntekijää työllistävä Tokmanni on kunnan jälkeen suurin työllistäjä Mäntsälässä.

Yrityshakemiston kautta yrittäjät saavat tietoa ja asiakkaita

Sekä yrittäjille että asukkaille kätevän yrityshakemiston ylläpitäminen on yksi vakiintuneista tehtävistämme. Yrityksille hakemisto on hyvä ilmainen lisämarkkinoinnin keino sekä mahdollisuus saada tietoa erilaisista yrittäjiä koskettavista hankkeista, tapahtumista ja uutisista. Pidäthän siis yritystietosi ajan tasalla. Voit täydentää tietoja lomakkeen kautta. Viime vuonna lähetimme yrittäjille postia mm. meidän tapahtumistamme, ajankohtaisista yritystuista ja kerroimme Kirsikkapuiston yrittäjähausta sekä uudesta kesän avaavasta Mitä Ihmettä -tapahtumasta, jonne haettiin yrityksiä yhteissuunnitteluun.

Kahvila-Ravintola Kirsikkapuisto on piristänyt Mäntsälän huiman hienoa jokivartta jo kahtena kesänä ja vakiinnuttanut paikkansa kesäkahvilana sekä tapahtumanjärjestäjänä.
Haku yrittäjäksi Kirsikkapuistoon vuodelle 2024 on auki. Alueella on mahdollista olla useampi toimija. Lue lisää uutisistamme.

Myös kesän avaava Mitä Ihmettä -tapahtuma sai paljon kiitosta kävijöiltä. Tuotantotiimi onkin jo aloittanut vuoden 2024 tapahtuman suunnittelun ja tälle vuodelle on luvassa entistäkin elämyksellisempi tapahtuma. Haku erilaisille toimijoille 25.5. pidettävään tapahtumaan on auki. Lisätietoja kunnan sivuilta.

Mitä Ihmettä tapahtuman mainoskuva

Hyvät palvelut ja positiiviset teot kannattelevat sekä yrityksiä että kuntaa

Mäntsälän eteen tehdyt suunnitelmalliset toimenpiteet, päivittäiset teot ja kohtaamiset sekä markkinointi näkyivät hienona tunnustuksena, kun Uudenmaan Yrittäjät jakoivat ensimmäistä kertaa Yrittäjälippuja alueen kunnille ja kaupungeille. Mäntsälä oli yksi seitsemästä kultaisen Yrittäjälipun saaneesta.

Mäntsälän kultaisen Yrittajalipun olivat vastaanottamassa Juha Leinonen, Jarmo Mäkeläinen, Tanja Paasonen, Hannu Laurila, Eero Kokko ja Tapio Havula.Mäntsälän kultaisen Yrittajalipun olivat vastaanottamassa Juha Leinonen, Jarmo Mäkeläinen, Tanja Paasonen, Hannu Laurila, Eero Kokko ja Tapio Havula.

Loppuvuodesta olimme mukana palkitsemassa Vuoden Yrittäjiä. Palkittuja katsoessa voimme todeta hyvän palvelun kantavan hedelmää ja toimivan erinomaisena pohjana pitkäikäiselle liiketoiminnalle.

Vuoden Yrittäjä | Mäntsälän Car Pojat Oy
Vuoden Yksinyrittäjä | Heikki Komonen
Vuoden Nuori Yritys | Leipomo Ayda Konditorio Oy (Leipomo Lähimmäinen)
Vuoden Naisyrittäjä eli Salli | Juhlapalvelu Jubilant Oy:n Sisko Mulari

Teemme työtä tulevaisuuden helpomman arjen eteen

Kehitysyhtiössä tapahtuu paljon myös ei niin näkyviä asioita. Teemme läheistä yhteistyötä konsernin muiden toimijoiden sekä erilaisten sidosryhmien kanssa. Tarkoituksena on Mäntsälän elinkeino- ja työllisyysohjelman mukaisesti tehdä työtä yritysten helpomman arjen eteen. Arjen kokonaisuuteen pyritään vaikuttamaan muun muassa edellä mainitun ohjelman kolmen päätavoitteen kautta:

  1. Mäntsälässä yrityksen on helppo toimia.
  2. Yritys- ja työllisyyspalvelumme toimivat saumattomasti.
  3. Mäntsälä tunnetaan yrittäjyydestä ja yhteistyöstä.

Toivomme, että jatkossakin saamme palvella teitä eri kohdissa yritysten ja yrittäjyyden elinkaarta. Yhdessä olemme enemmän.

Terveisin,
Juha, Irina ja Tytti